Teater Prisme

Udtalelse af Bo-Vest

Svend Erik Møller Jensen, aktivitetskoordinator i ABC
Efter en session med play-back forumteater.

“Emnet var mødedeltagelse, og første del af aftenen gik med forskellige øvelser, der skulle pejle os ind på blandt andet principper, holdninger og dilemmaer i beboerdemokratiet.

Der var deltagere fra flere forskellige boligafdelinger, og det var ikke alle, der kendte hinanden. Til trods for dette deltog alle med et imponerende engagement. Ingen sprang over, hvilket helt klart var spørgsmålenes og øvelsernes fortjeneste. Der var latter, der var alvor, og der var glæde over at deltage. Øvelserne betød, at der blev talt sammen, og der kom mange kloge ord ud af det.

Der kom ikke løsninger ud af det, men der kom masser af åbninger. De åbninger, som i det daglige betyder, at hverdagen bliver lidt lettere og lidt bedre at være en del af.

Da spillet gik i gang, var interessen intens. Der blev lyttet og set, og den rungende latter blev afløst af alvoren. Begge dele, når den enkelte deltager kunne se sig selv i spillet. Emnet for spillet blev valgt på selve aftenen, og netop derfor blev spillet så nærværende og imponerende.

En deltager har sagt om aftenen: ”For det blev jo bare bedre og bedre. Det var en usædvanlig positiv oplevelse at se de gamle rotter tænke nyt, more sig, og lege lidt ud-af-boksen.” En anden har spurgt, om der ikke kommer endnu en seance.

Det var en udsøgt fornøjelse at være på kursus på denne måde.”