Aktuelt

Borgermøde om ny politisk kultur 12. April

BORGERMØDE – nu med sjov!30% lytning15% gode ideer35% teater 20% humorTeater Prisme – Når demokrati ikke kun er noget vi snakker om, men noget vi oplever sammen!

Forumteatret Prismes opsætning af Demos & Kratia. Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Den 12. April spiller Teater Prisme forestillingen Demos & Kratia på Bornholms højskole. Klokken 19.30 – 21.

Forestillingen følges op af en skræddersyet workshop – der fungerer som en fusion mellem borgermøde og valgmøde.Her er det dig og dine naboer der taler sammen – og politikerne der lytter. 

Via samtalesalon og kreative metoder, faciliterer skuespiller Birthe Blåbjerg Jakobsen en dialog blandt publikum om hvad der skal til for at skabe en ny politisk kultur. En bæredygtig forbindelse mellem borgere og politikere, der er præget af gensidig lytning.Publikum vil blive udfordret på eget engagement i det Bornholmske nærdemokrati og få lejlighed til at reflektere over:

Hvordan vil du gerne høres af dine politikere?Hvilke platforme passer til dig hvis du vil høres?Hvad skal der til for at afskaffe politikerlede?Hvilke idéer har du til at starte en ny politisk kultur – med tillid, dialog og lytning som bærende ingredienser?

Vil du møde dine lokale Bornholmske politikere og medborgere til et helt særligt tværpolitisk arrangement – om at genvinde tillid til demokratiet og tage skeen i egen hånd som borger. Så er der her det sner!Billetter til arrangementet kan købes her

Læs mere

Forumteaterforestillingen HVAD KAN JEG BLIVE? skal på turné 25. -29. Marts.

 

TURNÈ

For 6. gang skal den utrolig populære forestillig afsted på turné – i forbindelse med at den skal spille på Aprilfestival. Der er mulighed for at se forestillingen på Vesterbro Bibliotek 26. eller 27. Marts eller bestille forestillingen til et besøg på jeres skole 28. eller 29. Marts.Ring til Prisme for at høre nærmere.

Valg – både forestillingens form og indhold

Der er over 1000 sider i ”Hvad kan jeg blive” bogen. Men man kan kun vælge èn side.I det interaktive rum – med teatrets vanlige kombination af brutalitet og sensitivitet, og dramaet sat på spidsen, møder de unge sig selv – men måske endnu mere vigtigt – også hinanden.

HVAD KAN JEG BLIVE? er en forestilling i 2 akter om valg af livsbane og uddannelse, som udforsker spændingsfeltet mellem virkelighed og dømme – hvor publikums valg driver forestillingen fremad.Og hvor der modsat virkeligheden findes en rewind knap.

Danmarks første forumteater-forestilling fusioneret med principper fra digitalt spildesign, giver publikum hovedrollen, sætter tvivlen i stævne og giver speedtræning i at lytte til sig selv.

Varighed: 2 timer inkl. pause

AKT 1. VALG

FORESTILLINGENS FASTE FORM – 30 MIN

Katrine, Casey og Mark befinder sig i et rum med masser af døre – og i øvrigt usynlige vægge. De venter alle 3. Sandsynligvis mest på sig selv. I et forsøg på at ankomme i eget liv, sprænger de én efter én den 4. væg og henvender sig til publikum for at finde ud af; Hvilke valg tog de og hvilke valg tog dem? Hvem kunne de være blevet, hvis de i stedet for havde….?

Spørgsmålene og de 3 unges komplimentære forhold til at tage valg, foldes ud via flash back nedslag i hver enkelts liv. Momenter hvor de i mere eller mindre grad ikke lyttede nok til sig selv og istedet lod andre tage deres valg.

AKT 2. VALG – NU MED KONSEKVENS

INTERAKTIV DEL –  90 MIN

Publikum vælger hvilken af de 3 karakterer der skal være stykkets videre hovedperson. Der sættes yderligere spot på karakterens dilemmaer – og friktion mellem indre og ydre verden.

Nu har publikum hovedrollen i den forstand, at det er deres forslag til nye handlinger der udfordrer dilemma historien på scenen.

Læs mere

Forumteaterkursus x 4 Forår 2019

Vil du lære at bruge forumteater?

Prismes kurser er for alle slags undervisere og facilitatorer. Sandsynligvis danmarks sjoveste, vildeste, sværeste og mest poetiske forumteater kursus. Du er garanteret stejl læringskurve!

FORUMTEATER FORÅR 2019 

KURSET ER FOR DIG DER

Mangler sparring og inspiration til spilleder-rollen.Vil knuselske at integrere mere krop og rum i din undervisning.Vil i gang med at bruge ( mere ) forumteater i din undervisning.Vil inspireres på en æstetisk indgang til forumteaterLeder efter et aktivistisk værktøj med indbygget forkærlighed for diversitetVil snuse til værktøjet og starte med at lære de basale principper 

DETTE ER I SIGTE

Forståelse for forumspils dramaturgiIndblik i spillederens arbejde med at folde forumspil udØvelser til opbygning af forumspilForståelse for hvordan spillederen følger publikumNetværk til at træne forumteater med fremoverDemokratiserende øvelser til forumspilRefleksion omkring din facilitator-rolleIndblik i hvad kontekst betyder for forumspilUdfordring til stregen på din rolle som underviser/facilitator.

GRUNDLÆGGENDE TRÆNING PÅ KURSET

Du lærer 3 forskellige opbygninger af forumspil.

Du præsenteres for de 4 primære indledende trin i jokerarbejdet

Trin 1 – framing med publikum.Trin 2 – perspektivering af forumspillet sammen med publikumTrin 3 – ekkolodning af hvad der giver mening for netop det publikum med netop det spil – netop den dagTrin 4 – clearing af forumteater spilleregler

Du træner 5 greb som joker benytter for at stimulere spillet.

FOR FORTSÆTTERE

At joke i en forumteater session følger det gamle kinesiske ordsprog om “at man aldrig kan svømme i den samme flod flere gange.” I den forstand at mødet mellem publikum, scenen og ens eget indre landskab som facilitator, er i evig bevægelse og man vil konstant stå med en ny situation.Man må konstant øve sig i at få øje på det mest livgivende og meningsfulde for den gruppe man står sammen med /overfor. Man må konstant øve sig i at give mere af sig selv, så publikum får plads til at give mere af sig selv.Man må konstant holde udkig efter sine egne blinde vinkler.Og man må konstant træne sit hjertelighed i mødet med publikums fordomme, apati eller aggression.  På kurset bliver du udfordret på disse punkter – med det formål at finde din egen vej som joker. 

Til dem der har lyst er der mulighed for en case-opgave med interview og kontekst-design på modul IIII.

PRAKTISK INFO

DATOERModul I: 16-17. marts.Modul II: 27-28. april.Modul III: 25-26. maj.Modul IIII: 15-16. juni.

Alle dage 10 – 17Sted København.

PRIS1500,- pr modul. Inkl. moms.5000,- for alle 4 moduler.

Det er muligt at tage det antal moduler man har lyst til.

NB:  Man kan dog kun deltage på modul III eller IIII hvis man har gennemført modul I og II.Enten på dette forårskursus eller et tidligere forumteater kursus hos Prisme. ( Eller på anden måde har væsentlig praktisk erfaring med jokerrollen. ) 

Din underviser på kurset: Birthe Blåbjerg Jakobsen

Kunstnerisk leder i Teater Prisme. Arbejder som skuespiller, spilleder og instruktør. Har som første scenekunstner i Danmark modtaget støtte af Statens Kunstfond til at udvikle forumteater til dansk kontekst. Har arbejdet med forumteater og interaktivt teater siden 2006. Hendes passion for forumteater er vilter, og som underviser går hun planken ud.Se mere om Prismes kursus her

Læs mere

Rabat på forumteater kursus. Forår 2018

Overvejer du om forumteater kan bruges i dit job som lærer, pædagog, antropolog eller skuespiller?
Så er dette korte kursus måske noget for dig!
KURSET ER FOR DIG DER
• Har lyst til at lære forumteater værktøj at kende og for dig der vil have det genopfrisket
• Vil lære hvilke opgaver spillederen har
• Vil træne at igangsætte spil for deltagere til forumspil
DETTE ER I SIGTE
• Forståelse for forumspils opbygning
• Indblik i spillederens arbejde
• Træning af greb spillederen bruger
• Afprøvning af opbyggende øvelser til forumspil
• Forståelse for hvordan spillederen følger publikum
• Nye legekammerater/netværk at træne forumteater med fremover
UNDERVISER
Birthe Blåbjerg Jakobsen.
Arbejder som skuespiller, spilleder og instruktør. Har som første scenekunstner i Danmark modtaget støtte af Statens Kunstfond til at udvikle forumteater til dansk kontekst.
Har arbejdet med forumteater og interaktivt teater siden 2006.
TID: 22,23,24 Juni.
Fredag: 17 – 20
Lørdag & Søndag: 10 – 16
PRIS:
Normalpris: 1500,- + moms.
Der er rabat til de første 12 der melder sig til.
De første 12 pladser koster KUN 900,- + moms.
STED : København. Dansk Skuespiller Forbund.
Tilmelding: Forumteatretprisme@gmail.com
Spørgsmål: 60 88 61 87

Læs mere

Forumteater kursus fortsættere Efterår 2018

HVIS du har lyst til en forumteater inspirationsweekend med fuld knald på og hvor der er plads til dine spørgsmål – så er det nu!!
Kurset her er for trænede forumteater jokere eller kursister der har gennemført Prismes 3 intro-moduler.
KURSET ER FOR DIG DER
• Vil have et energiboost på dit forumteater værktøj
• Vil have sparring på dine læringspunkter
• Vil lære mere om dine forcer i dit jokerarbejder
• Vil træne dit blik for kontekstualiseringen af forumspillet
• Har taget forumteater kursus hos Prisme før eller har anden solid forumtræning
DETTE ER I SIGTE
• Præcis feed back på dit jokerarbejde
• Træning af greb du ikke mestrer endnu
• Øvelser i jokerens flerstrengende fokus
• Træning i at kontekstekstualisere de spil du står med
• Mere erfaring med at følge publikum
• Nye legekammerater/netværk at træne med
UNDERVISER
Birthe Blåbjerg Jakobsen.
Arbejder som skuespiller, spilleder og instruktør. Har som første scenekunstner i Danmark modtaget støtte af Statens Kunstfond til at udvikle forumteater til dansk kontekst.
Har arbejdet med forumteater og interaktivt teater siden 2006.
TID: 7.-8.-9. Sep.
Fredag: 17 – 20
Lørdag & Søndag: 10 – 16
PRIS: 1300, ( + moms)
De første 10 tilmeldte får rabatpris = 1000 ( + moms.)
STED : København. Dansk Skuespiller Forbund.
Tilmelding: Forumteatretprisme@gmail.com
Spørgsmål: 60 88 61 87

Læs mere

Skøn artikel om forumteater

Forumteater blev opfundet som politisk værktøj i 1970érne i Brasilien.
Manden der står bag hedder Augusto Boal.
Han blev senere indstillet til Nobels fredspris for sit uvurderlige teaterpædagogiske og politiske arbejde.
Læs her om ideologien bagved metoden. Klik
August Boal – Forumteater´s grand old man.

Læs mere
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

HVAD KAN JEG BLIVE

skal på turné.​