Teater Prisme

Er det ved at blive moderne igen at være “politisk” ?

På IPC i Helsingør ( International People College) har de sat forumteater på skemaet for at træne “Global citizenship”. Som afslutning skabte forumteaterholdet 4 forumscener, som de brugte til at invitere resten af højskolen ( eleverne kommer fra hele verden) til at debattere emnerne “Homofobia”,”Sexual freedom”, ” Stand up and use your voice even when being scared”, og ” Who dosn´t go to Mac D ?”.

Underviser Birthe Blåbjerg Jakobsen siger; “Når en forsamling repræsenterer hele verden, er det rigtig sjov at være spilleder, for diversiteten i rummet er tophøj og ingen holdninger er selvfølgelige. Jeg siger; Yeees! Et sejt hold. Det kan godt være det er mig der er optimist, men jeg har bemærket at det er ved at være moderne at have holdninger igen og turde blande sig i “medborger feltet”.

[EXPAND Læs mere]I 80erne og 90erne da jeg voksede op var det lidt kikset at være “politisk”. Man var en forsinket hippie. I 00erne har det nærmet sig et decideret tabu at lufte tanker hvor ordet fællesskab indgik. Og at lufte holdninger der krænkede individets rettigheder,( blande sig i spørgsmål der involverede andre menneskers privatsphære) var at være “politisk korrekt”, og det var et udtryk der lugtede af noget som man ikke havde lyst til at have hængende omkring sig. Det var til grin at være “politisk”. Ved ikke om det der er ved at ske rundt omkring, er det samme som at være “politisk”. I så fald nok ” politisk- nu med menneske!”. Det ligner noget i retningen af, at det går op for en del af os, at det IKKE er et valg, om det kollektive og individets valg hænger sammen, og om hvorvidt individet har brug for at indgå i store cirkler/fællesskaber der har forbindelse ud i samfundet. Det er et fravalg hvis vi IKKE gør det. Birthe Blåbjerg Jakobsen. Kunstnerisk leder i Prisme[/EXPAND]