Evaluering – nu med liv i!
Et tilbud til undervisere, projektledere og kursusholdere.

Prisme bruger vurderingsøvelser til at skabe evalueringsprocesser, der foregår på gulv.

5 fordele ved, at en evaluering foregår “på gulv” i stedet for på papir :

 1. Det er muligt at spørge ind til deltagernes præcise bevæggrunde.
  Hvor har de dannet deres meninger fra, hvilke oplevelser og refleksioner kommer svarene konkret fra? Her kan du få svar.
  En opklarings-/ nuanceringsproces, der kan være essentielle informationer til at lave forbedringer i fremtiden.
 2. Når evaluering foregår “face to face”, højnes selvrefleksionen hos deltagerne. Der bliver langt højere fokus på eget ansvar i læringsprocessen.
 3. Der ligger guldkorn for en underviser /projektleder i at høre deltagernes refleksioner, og samtidig få følelser og kropssprog med. Der bliver overført tonsvis af nuancer og detaljer til de meninger og informationer, som deltagerne giver, via måden, de siger deres ord på. Detaljer, som underviseren bagefter kan drage læring udfra.
  (En mulighed er, at der optages en video under evalueringen, der så kan genses bagefter for at få de mange indtryk katagoriseret/ checket efter etc.).
 4. Deltagerne får en chance for at lære fra hinanden, og at afstemme og uddybe deres synspunkter ved at opleve andres refleksioner.
 5. Det er tidsbesparende! Lynhurtigt får projektlederen/ underviseren detaljer fra hver enkelt, og samtidig får han/hun et overblik over fordelingen af feedback på de overordnede linjer.
  En evaluering, der normalt kunne tage timer at udarbejde, mange timer at opsamle informationer fra, plus deltagernes brugte svartid, kan gøres på forbavsende kort tid med en kortlægning via vurderingsøvelser.