Demos & Kratia

En interaktiv provo-forestilling der lægger arm med danskernes forhold til demokrati som selvfølgelighed og serverer en guddommelig kærlighedsfortælling om Folket og Magten - 2500 års demokratihistorie - lagt i syrebad!

Birthe Blåbjerg Jakobsen fyrer den af som Demos ( Folkets gud) og Kratia (Magtens gud), halvsøster Demokrati i ynkelig udgave og opblæst diva caberet stil. Og spiller desuden alter ego figuren Birthe, der så gerne vil, at publikum møder demokratiet i levende live – om hun så skal gribe til våben for at tvinge sin mening igennem.

Forestillingen egner sig til 15+.

Gratis efterfølgende workshop

Forestillingen følges op med skræddersyet workshop.
Varighed: 1 – 5 timer.

Via værktøjer som forumspil, vurderingsøvelser eller samtalesalon, arbejder deltagerne på at se muligheder og udviklinger i de demokratiske systemer de selv er medlemmer af.

Spørgsmål der starter dialogen kan være:
Hvordan har demokratiet det egentlig i Danmark anno 2018?
Er demokrati altid den bedste løsning?
Er der demokrati i Danmark om 50 år?

Når der er forumspil på programmet, bruges de små situationspil til at generere fælles idéer til at tackle de engagement-dræbende faktorer man kan møde når demokratiet ruller sig ud i al sin kompleksitet på mikroplan i elevråd, boligforeninger, sportsforeninger, arbejdspladser eller til hverdag i det offentlige rum.
Ofte fungerer den type workshops som et chrach-kursus i at være aktivist i eget liv. Indimellem både på det personlige og det samfundmæssige plan.

Det er skuespiller Birthe Blåbjerg Jakobsen der står for facilitering af workshop.

Forestillinges kunstneriske duo

Daniel Norback – Iscenesætter, komponist og co-dramatiker.

Daniel Norback/NORPOL har gennem de sidste 14 år skabt forestillinger i grænselandet mellem teater, performance og dokumentar. Han har bl.a. gjort sig bemærket med `Goodbye Europa og`Teheran, mon amour`, der blev præmieret af Statens Kunstfond.

Birthe Blåbjerg Jakobsen – Skuespiller og co-dramatiker.

Birthe Blåbjerg Jakobsen har de sidste 10 år kredset om emnet mikro- og makrodemokrati i Danmark via sit arbejde som skuespiller og forumteaterspilleder. Hun har som performer specialiseret sig i kontakten og “kontrakten” med publikum.

Skærmbillede 2018-12-01 kl. 22.57.56
Afspil video
Demos & Kratia
Nb: Forestillingen er godkendt af Statens Kunstfond til refusion. Dvs. 50% af prisen kan refunderes hvis køber er kommunal støttet.

Relaterede ydelser

Boligsocialt regi

I Prisme har vi kastet vores kærlighed på det boligsociale felt. Se idékataloget, eller ring til os for at få et skræddersyet tilbud.

Læs mere

Forumteater

Interaktiv teaterform hvor publikums idéer driver forestillingen fremad. Et genialt empowerment-værktøj der ægger dialog og ynder diversitet.

Læs mere