Teater Prisme

Demos & Kratia

2500 års demokratihistorie - lagt i syrebad!

Demos & Kratia

Den 2500 år guddommelige idé om demokrati foldes ud i nutidig skikkelse. Birthe Blåbjerg Jakobsen fyrer den af som Demos ( Folkets gud) og Kratia (Magtens gud), og halvsøster Demokrati i ynkelig udgave og opblæst diva-caberet stil. Og spiller desuden alter-ego figuren Birthe, der så gerne vil, at publikum møder demokratiet i levende live – om hun så skal gribe til våben for at tvinge sin mening igennem.
En forestilling der lægger arm med danskernes selvfølgelig forhold til demokrati som selvfølgelighed og serverer en guddommelig kærlighedshistorie om Folket og Magten.
En forestilling med store armbevægelser og små skridt hen mod katastrofen.
Publikum griner, råber, pifter og bliver helt stille…

Forestillingen egner sig til 15+.

Gratis efterfølgende workshop

Forestillingen følges op med skræddersyet workshop.
Via metoder som forumspil, vurderingsøvelser og samtalekort arbejder deltagerne på at se muligheder i de demokratiske systemer de selv er medlemmer af til daglig.
Kort sagt kan man sige, at forestillingen giver omridset af demokratiet som idé og skitserer de store linjer og de indbyggede paradokser, og at workshoppen efterfølgende tilbyder en a-ha oplevelse af det nære hverdags-demokrati.

Når der er forumspil på programmet, bruges de små situationspil til at generere fælles idéer til at tackle de engagement-dræbende faktorer man kan møde når demokratiet ruller sig ud i al sin kompleksitet på mikroplan i elevråd, boligforeninger, sportsforeninger, arbejdspladser eller til hverdag i det offentlige rum.
Ofte fungerer den type workshops som et chrach-kursus i at være aktivist i eget liv. Indimellem både på det personlige og det samfundmæssige plan.

Skuespiller Birthe Blåbjerg Jakobsen står for facilitering af workshop.

Forestillinges kunstneriske duo

Daniel Norback – Iscenesætter, komponist og co-dramatiker.

Daniel Norback/NORPOL har gennem de sidste 14 år skabt forestillinger i grænselandet mellem teater, performance og dokumentar. Han har bl.a. gjort sig bemærket med `Goodbye Europa og`Teheran, mon amour`, der blev præmieret af Statens Kunstfond.

Birthe Blåbjerg Jakobsen – Skuespiller og co-dramatiker.

Birthe Blåbjerg Jakobsen har de sidste 12 år kredset om emnet mikro- og makrodemokrati i Danmark via sit arbejde som skuespiller og forumteaterspilleder. Hun har som performer specialiseret sig i kontakten og “kontrakten” med publikum.

Teater Prisme – Når demokrati ikke kun er noget vi snakker om, men noget vi oplever sammen!

Skærmbillede 2018-12-01 kl. 22.57.56
Afspil video
Folketinget
Nb: Forestillingen er godkendt af Statens Kunstfond til refusion. Dvs. 50% af prisen kan refunderes hvis køber er kommunal støttet.

Relaterede ydelser

Interaktiv teaterform hvor publikums idéer driver forestillingen fremad. Et genialt empowerment-værktøj der ægger dialog og ynder diversitet.
I Prisme har vi kastet vores kærlighed på det boligsociale felt. Se idékataloget, eller ring til os for at få et skræddersyet tilbud.
Teater og tværæstetiske forløb til børn og unge der gør en forskel.