Teater Prisme

Helhedsplanen i Vejleåparken

Play back forumteater proces med tema: Uddannelse, generationskløft, integrations konflikter.

“Det har været fedt at høre hvordan deltagerne var begejstrede, ikke bare for skuespillet, men også for de andre tilskueres deltagelse. De var imponerede over hvor mange forældre og unge der var der og at “den og den slags folk” også kom og var med. Der er ingen tvivl om at det har været med til at nedbryde nogle barrierer i forhold til hvordan man i lokalsamfundet klassificerer hinanden. For mit eget vedkommende var det især en stærk reminder på hvor effektivt et middel kropslig humor er til at nå ind til folk, hvilket jeg godt kunne tænke mig at arbejde mere med. Det bryder grænserne på en rigtig fed måde. Selvfølgelig også fordi I var superdygtige til at ramme de rigtige stereotyper ala machofar, overbelæsset mor og ugideligt barn etc. Har du ideer til andre måder at arbejde med humor i den her sammenhæng er jeg meget lydhør!?

Jeg hørte i øvrigt også fra en 14-årig dreng at det har givet blod på tanden i forhold til skuespillervejen. Han var ret inspireret af Wahid.

Kh og god sommer
Lea Svane
Projektmedarbejder,
Helhedsplanen i Vejleåparken

Beboere i helhedsplanne/publikum

”Det er det bedste der har været (ud af forældre-arrangementerne). I stedet for at sidde derhjemme, så komme ud og få snakket på den her måde.”

”Jeg så mig selv i det, jeg kunne ikke lade være med at grine lige med det samme. Jeg synes også ham drengen var helt vildt god. Han ville bare sove, bare have sin mobiltelefon. Jeg sagde til min søn: det der, det er dig!”

”Jeg blev overrasket over at de andre (deltagere) turde gå op på scenen, jeg tænkte Ok, det er sejt.”

”Nu forstår jeg min søn bedre, efter at have været oppe og spille ham i hans situation. Det var virkelig svært.”