Teater Prisme

Kolding Kommune

Anne Corlin, Arkitekt og ansat som Phd. stipendiat hos Kolding Kommune vedr. udvikling af rum i byen.

Jeg oplevede det som enormt velegnet og meget dygtigt lavet på den måde at folk ikke blev utilpasse. Jeg var ret imponeret over den måde i byggede dagen op på, så folk langsomt blev mere og mere modige.

Jeg tænker at der blev opfyldt på alle 3 parametre; læring, fællesskabsgenerering og underholdning for deltagerne. Det kan ligge en lettelse i at komme af med en dårlig historie og opleve genkendelse i andres historier. Det tænker jeg kan være meget fællesskabsgenererende. Der ligger læring i at opleve hvordan man kan handle på konflikten og læring i at få en indsigt i, hvordan helt samme situation kan opleves af en anden part.

Dagen i lørdags var udelukkende rar og underholdende. Jeg ved ikke om det også kunne være blevet trykket, hvis nogle af Fakta- drengene havde været med på dagen.

Jeg kan se jeres tilgang både som noget der kan få kortene på bordet, men også som noget der kan grave i hvad en konflikt præcis handler om…

Jeg synes at Jeres måde at virkelig gå ind i historien er så interessant i forhold til at undersøge hvor meget minder, oplevelser og historier skaber et fysisk sted. Og i forhold til min forskning, har jeg fået lagt et lag på i fortællingen om at centeret er et problematisk område… Og i forhold til hvor meget historier betyder når vi gengiver fysiske steder.

Det kunne være interessant at afholde workshoppen og opføre scenarierne i deres reelle kontekst, hvor man også ser det fysiske rum som en ´medspiller´. Det er selvfølge set ud fra min optagethed af de fysiske omgivelser og tro på at de er med til at påvirke vores adfærd.