Teater Prisme

Publikum

Lærer 9 klasse.
Fantastisk dag. Humor, skuespil og aktiv deltagelse fra publikum – perfekt coktail. Tror eleverne blev mere bevidste i dag end timevis studievejledning. 1000 tak!

Forældre.
En super livsfilosofi oplevelse. Vigtige spørgsmål i livet bliver legefyldt og underholdende sat ud i rummet.

Elev 9. klasse.
Jeg synes at det var godt, fordi at man kan se hvad der kunne ske i ens liv. Og se at man kan gøre noget forskelligt efter hvad der sker. 5 stjerner. Så tak for i dag og god jul. Ps. Den var sjov.

Elev 9. klasse.
Jeg synes det var en af de bedste ting vi har lavet i skolen. Det er sjovt og man skal ikke bare sidde og se, men man får også chance for at lave noget, lære sig selv at kende, og sætte sig i deres roller. Tusind tak for oplevelsen. 6 stjerner.

Elev 9. klasse.
I dag har været græseoverskridende på mange punkter. Det var grænseoverskridende på en positiv måde. Gode arrangerede skuespillere.

Elev 9. klasse.
Det var en meget kreativ og sjov forestilling som virkelig fik mig til at tænke over min fremtid. En ting i kunne have talt om er problemet om at man er bange for en uddannelse. Selv er jeg bange for at jeg ikke kommer til at klarer det. Og der bliver sat meget pres fra skolen om at skulle klare sig godt. 10 ud af 10 stjerner.

“Det var jo så fint, de damer – morsomt, engagerende totalteater og meget sandt. Tak for kig!”

” I de mange år jeg har været i miljøet har jeg aldrig oplevet noget lignende. Vildt nok!!”

“Teater, som jeg aldrig har oplevet det før. Jeg så det udrette små mirakler i vores allesammens hoveder.” *****
Emilie Iess Halberg. Journalist.

“Tak for en fed eftermiddag. Var vildt imponeret over stykket og hvor meget folk var på. Det var spændende at få lov at høre hvad andre tænker – og normalt ikke siger – når vi mødes og når vi misforstår hinanden i toget, på gaden eller i fitnesscenteret.”

”Tak for en anderledes teaterforestilling, som jeg aldrig har prøvet før! Det er fedt at opleve, hvordan hverdagssituationer med mulige konflikter kan håndteres og tales om fra så mange vinkler. Der er netop ikke én rigtig løsning, men heldigvis mange.”

“Flot ! Scenen passer 100% til den virkelig liv i miljøet:)”

“Interessant, intenst og interaktivt.”

“Efter at have set stykket, eller rettere deltaget i det, havde jeg rigtig meget lyst til selv at lave Forumteater. Tage emner som homofobi og racisme op. Det vil jeg gøre når jeg rejser hjem til Spanien.”

“Interaktivt teater, der rykker ved den enkelte og gruppen i demokratiets navn. Mød op – kan varmt anbefales!”
Annmette Søgård. Arbejder hos Miljøstyrelsen.

“Flot fordomsforløsende teater i øjenhøjde med virkeligheden! Jeg gik glad hjem fra forestillingen, fordi jeg oplevede, at jeg havde været med til at løse én af hverdagens gordiske knuder.”
Dorit Wium-Andersen. Dramaturg og projektleder for helhedsplanen 9220 Ålborg Øst.

“Hejsa.
Ville lige give noget feedback på, hvad jeg var med til. Jeg er meget glad for at have set forumteater i aktion, og for selv at have været med. Det var meget fedt at høre konstruktive kommentarer i stedet for frustration. Snakken i jakkerummet bagefter var også meget sigende. Hvor man efter 1½ times inspirerende foredrag, hvis man kan finde et sådan inden for ens område, er lidt træt efter at have siddet stille så længe, og kun kan huske de sidste 20 min., fordi man har koncentreret sig meget og længe, er man efter forum fuld af energi og kan huske meget mere, fordi man har oplevet med mange sanser. 
Jeg synes desuden, at både skuespillere og procesleder gjorde det rigtig godt. Jeg glæder mig til at prøve det på noget, jeg brænder for, som de bestyrelsesfolk, der var med i aften, gjorde.
 Tak.”
Hans Peter Jakobsen. Proces-kemiingeniør.

“Prismes projekt er at få forumteatret ud på gaden, ud i det offentlige rum til de steder hvor vi mødes – og få os til at diskutere hvordan vi behandler hinanden.
Det bringer forumteatret tilbage og ud i det fælles kulturelle og politiske rum.
Det er befriende – og giver dyb mening: For alle os publikummer der var med til at spille og diskutere sammen under åben himmel – og til teatret som oplevelse, som medie og forandringsredskab.”
Dirck Barker. Skuespiller og instruktør.

”I rammer plet hvad angår vores fordomsfulde måde at opdele folk i dem og vi. Det spændende er, at forestillingen med sin særlige form også viser vej til nedbrydelsen af fordomme.Voila!”
Anne Marie Jensen. Underviser.

“TAK for en rigtig fin oplevelse. Det var meget
inspirerende, tankevækkende og grænseoverskridende.
Det er sjældet at man på denne måde får rystet op i fordomme og forbehold.”
Siri Astrup

“For me as a foreigner, living in Denmark, it was really interesting to see theater with this many children and see their spontaneous reactions; all together with sooo many different people from all sectors of society.Theatre or learning experience? Audience or actor? You or Them? Majority or minority? Old or young?
All these questions and one more – maybe the most important. Can you change the story? The question is more like: Do you want to? (…)
I felt that there was no longer classical viewers or crowd sitting there, but we became a group which was working on finding soultions – together.”
Mate Bako.

“Forestillingen inspirer til at det nytter at sige noget. Danskere  er blevet mere konfliktsky og bange for at ytre sig pga represaler og ikke mindst mohammad tegningerne har været med til at påvirke. Hvis vi skal hjælpe hinanden er vi nødt til at tage bladet fra munden.”
Anne Klindt. Pædagog/Leder af bemandet lejeplads.

“Tak for en vildt dynamisk, sej og tankevækkende oplevelse. Et underholdende (og yderst realistisk) boost, som ikke kan undgå at efterlade stof til eftertanke om, hvad du vil gøre næste gang folk råber i mobil ved siden af dig…!”
Cecilie Friis

“Jeg sad ved siden af en 8 årig pige fra nabolaget og til trods for at vi havde forskellig alder, forskellig social baggrund, forskellig etnicitet og forskellige oplevelser af det der foregik, blev vi begge revet med og engagerede os i situationen. Forumteatret Prisme formår i den grad at samle folk på tværs og give dem en følelse af at være sammen om noget vigtigt. Noget der får os til at grine. Noget der rører os. Og vi går alle klogere og stærkere derfra. Mere af det i det offentlige rum! TAK!”
Sasja Iza Christensen. Psykotearpeut

“I Dit rum, Mit rum, Vores rum går børn, unge og gamle på scenen, fordi de ikke kan lade være – dejligt!”
Ditte Maria Le-fevre. Skuespiller og underviser.

“Skuespillerne formår at formidle et typisk moderne parforhold gennem korte scener. Det er underholdende, og sætter debattør-lysten i kog.”

“Sjovt, lærerigt og en fornemmelse af fælleskab blandt publikum!”

“Hvis jeg stod og skulle vælge mellem forumteater og en eller andet terapeut for at forbedre kommunikationen i mit parforhold, ville jeg til enhver tid betale det dobbelte af hvad en psykolog koster for at kunne gå hen til jer og deltage i jeres forestillings arrangement. Og det er jeg fuldstændig sikker på at 99% af alle andre mænd også ville, hvis de vidste muligheden fandtes. Det er jo sjovt!! “

“Virkelighedsnær leg der udfordrer!!”

“It’s not only a performance which moved me, but I was able to move it myself – by being part it. And in the same time I have even learnt a lot about myself. Such a delicate way to realize that you can change the world around you!”

” Medrivende, lattervækkende, indsigtsgivende, en fantastisk dejlig optakt til en god snak om vores eget parforhold.”

“Ingen parforholdseksperter, men en masse læring gennem noget der føles som leg.”

“Det var en rigtig dejlig aften. Vi var jo et lille publikum, men det tror jeg var en fordel i forhold til at vi så blev mere deltagende. Og hvor er det dog uvant at bryde ind i skuespillet….det fik mig til at tænke på at vi er opdraget til at være passive tilskuere til ting vi ser, selvom vi godt kan se, at det ikke er godt. Gad vist om det også er sådan uden for teateret og TV-stuen?”

Kommentarer fra unge HVAD KAN JEG BLIVE? Turne 2015
“ Chokerende, sjovt og hverdagsagtigt.”
“ Jeg sidder og tænker over hvad jeg selv ville gøre i sådan en situation.”
“ Man bliver mere opmærksom. Man får flere synsvinkler.”
“ Det vigtigste var at vi selv havde indflydelse på stykket. Når man er aktiv med, så kommer man pludselig med en idé der kan gavne andre. Så bliver det også meget sjovere”
“ Stykket føltes mere realsitisk end fjernsyn, og man kan leve sig mere ind i det frem for en film. Jeg kunne godt lige det. Jeg følte at jeg blev hørt.”
“ Det vigtigste var at man oplevede den virkelige verden.”

Kommentarer fra unge HVAD KAN JEG BLIVE? Turne 2017
Meget underholdende. Det giver meget godt indblik i nogle af de dilemmaer som unge står i. Det var en god blanding af humor og faktisk forståelse. Måske mere udvikling i 3. Akt, sådan at det ikke kun forbliver det samme, men også udvikles.

En masse elever oplever det samme som Mark, Katrine og Casey. Så at se den har måske løst deres problem. 6 stjerner. Love it.

Det var en super relevant forestilling, som har sat tankerne i gang hos eleverne. I var gode til at få eleverne engagerede. Det var underholdende. En forestilling jeg klart vil anbefale.

Hvad er fornuft? Hvilken side af livet bliver vi talt til? Min egen fornuft forvirrer mig tit – og oplever samtidigt at der et meget stærkt sted i kroppen som VED. Det sted ville jeg ønske at få kontakt med i denne oplevelse i dag. Måske er der tavst lige der….men viist.

Som forældre var det utrolig interessant at se. Gode emner og interessante svar fra publikum. Lige så interessant for voksne som for unge.

Vigtig forestilling!
Noget af det sværeste ved at være ung er alle de valg man skal tage og føler man skal tage. Med denne forestilling blev det muligt for mig at se det hele lidt udefra, og endnu engang blev det slået fast for mig, hvor vigtigt det er at lytte til sit hjerte og lade fornuften stå i baggrunden for en stund.
Alberte 25 år.

Super relevant, sjovt – giver rum for refleksion. Tiden flyver af sted! Tak for en god eftermiddag.

Jeg synes det var et mega fedt stykke med masser af energi.
Det var også tilpasset med en masse morsomhed. Jeg synes alt i alt at det var et rigtigt velfungerende stykke.

Det var superfedt!!! Jeg lærte meget om mig og andres konflikter her i livet og om valg.
I det 3. Akt så jeg en konflikt fra begge sider og det lærte mig, at hvis jeg bliver i tvivl skal jeg bare søge hjælp! 3 akt var mega lærerigt!!! God dag.

Super fint skuespil med mange gode synspunkter og argumentationer. God blanding af forestilling, da den både er sjov og seriøs på samme tid. Der var også en god indblandelse af publikum.

Jeg synes stykket beskriver godt hvilke tanker og udfordringer man har her i livet. Og de diskussioner vi har haft har givet mig noget jeg kan bruge videre frem. Fx det at tage en chance. Kan helt klart anbefale stykket!!!

Jeg synes at det var rigtigt godt. Jeg kunne godt lide at I havde os med og det satte mange tanker i gang. Den første ting vi lavede var sjov men jeg forstod den ikke helt.

Jeg synes at det satte mange tanker i gang og jeg kunne relatere til mange af tingene. Det fik mig også til at se sagen fra forældrenes synsvinkel. Det var fedt at vi blev involveret.

Jeg synes det var virkelig godt. Jeg kunne bruge det til rigtig meget. Rigtig gode skuespillere. Tingene var godt formuleret.

Jeg synes det var godt, men synes at der manglede en karakter som havde nogle rigtige gode forældre, men barnet var indelukket. Det er sådan jeg føler derhjemme. Det var super sjovt og gode skuespillere.

Jeg synes at det fedt at I fik publikum med. Mange af de beslutninger vi tog var lærerige fordi at I tvang nye perspektiver ned over hovedet på os hele tiden.
Jeg synes godt I kunne være lidt klare om at man selv skulle op på scenen en gang imellem. Det kom lidt overraskende.

Det var skide godt!! Underholdende, sjovt, realistisk og lærerigt. Det var nogle dilemmaer man selv kunne forholde sig til. Jeg lærte meget at jeg aldrig skal være bange for at tage chancer. Jeg lærer kun af at fejle. ☺ Jeg skal bryde igennem isen og stå ved min egen mening.
– virkelig godt.

Jeg synes oplevelsen var vildt fed. Det satte en masse tanker i gang om valg og fremtid. Skuespils-mæssigt scorer i tolv!
Det fedeste var klart delen hvor vi unge fik lov til at være med. Det fungerede super godt. Der manglede plads til elevernes meninger.

Jeg synes det var rigtig godt og voldsomt sjovt stykke. Dog kunne jeg ikke fornemme sammenhængen og se hvad jeg skulle bruge spillet i starten til. Men det var en god ice-breaker!
Karakterende var meget gode og man kunne i den grad relatere til dem.
Det ville hjælpe hvis man – når man nåede til den interaktive del – fik lidt mere tid til at snakke med sine partnere. Jeg synes jeg kan bruge mange af de argumenter jeg fik i dag, men der kunne måske være nogle flere konkrete løsninger.

Det var et godt stykke, fordi os seere også var med. Godt fordi der også var humor med. Så det ike blev kedeligt. Kunne godt bruge mere til at diskutere. Synes det var kort tid af gangen. Fedt at følge forskellige personer med forskellige personligheder. Fedt at have ”kontrol” over stykket.

Jeg synes at det var smart at bruge døre fordi at det er nemt at forstå. Det var fedt at der var forskellige scenarier som viste forskellige måder at tage valg på. Godt at inddrage publikum, men lidt for meget nogle gange.

Mega fed forestilling! Jeg synes at det var fedt at I fik tilskuerne mening med i stykket. Det var meget uventet, men på en god måde.

Det var en spændende forestilling, som viser super godt hvordan børn i alderen 14 – 15 – 16 har det ift. valg af fremtid. Jeg tror at hvis man ingen ide havde om hvor man ville hen, ville det være en super godt hjælp at se dette teaterstykke.

Jeg synes det var en pissefed ide. Meget anderledes og sjovt.
Det bedste ved det synes jeg var at det var ekstremt underholdende og på samme tid virkeligt lærerigt. Ens tanker blev virkelig sat i gang . Måske kunne den hjælp vi gav godt have hjulpet lidt mere, da man skulle række hånden op. Pissefedt.

Det var meget virkelighedsnært og realistik. Sjov oplevelse – jeg vil kunne bruge til mig selv, når jeg skal videre gennem min uddannelse.

Super fed forestilling der giver et godt indblik i hverdagen for mange unge og forældre. Der er mange konflikter og spørgsmål der skal besvares i forestillingen. Personligt synes jeg det er fedt I tager publikum med til at forholde sig til konflikterne. I den allersidste del kunne det være fedt hvis den ikke var så overdreven. Super fedt!

Denne forestilling har fået mig til at tænke en ekstra gang før jeg vælger noget. Det har vist mig både ulemper og lemper. Det vil sikkert hjælpe mig senere hen. Det er en god forestilling og det vil hjælpe mange. 6 stjerner.

Det er en underholdende forestilling med meget indhold og med mange forskellige valg som man kan tage her i livet. Jeg har lært meget af hvad livet byder på og at man ikke er alene men kan altid komme til en som man kan snakke med om de problemer som man har. 6 stjerner.

Jeg synes det er en meget underholdende forestilling og jeg synes at den var god. Det man kan få ud af det er, at hvis man har problemer med at man ikke ved hvad man vil blive til, kan man fx tale med en UU-vejleder eller sine forældre. 5 stjerner.

Jeg synes man skal vælge det her teater hvis man er en der ikke er særlig god til at vælge. Og man ikke rigtig ved hvad man har lyst til. Og man er sådan en der tænker meget. Jeg vil give den 4 stjerner. Virkelig godt stykke.

Det er meget godt at have sådan en vejledning, fordi man kan relatere til de forskellige karakterer. Og det kan også være godt når man selv har brug for hjælp, men det bare ikke er gået op for en endnu. Især fordi at der er nogle mennesker der ikke kan lide det når det bliver for personligt, så er det meget godt når man får lidt vejledning og det ikke er rettet mod en selv.

Det har været sjovt. 6 stjerner.

Man kan bruge det til fremtiden.

Jeg synes forestillingen var virkelig god og det gav os inspiration . Det vi lavede i starten det va sådan lidt forvirrende, men alt andet var godt.
Tusind tak. 6 stjerner.

Forestillingen var god fordi at vi måtte komme med ideer til at lave om på teatret.

Jeg synes at det var sjovt. Jeg kunne godt lide Casey karakteren.

Jeg synes den var god fordi den havde masser af humor.

Hej. Jeg synes at forestillingen var rigtig god og sjov. Jeg har fået en masse at tænke over, som jeg ikke havde skænket en tanke før. Det var sjovt at sætte sig ind i karakterens sted og handle ud fra sin egen mening.

Forestillingen var rigtig god. Og det var meget vigtigt det i taler om. 5 stjerner.

Jeg giver 3 ud af 5 stjerner fordi jeg synes det var en god handling og de levede sig godt ind i rollen. Godt klaret.

Den var faktisk ret god. Alle er rigtig gode til at skuespiller. 4 ud af 5 stjerner.

Det var sjovt. 6 stjerner. Men gid alle fik en ballon bagefter.

Jeg synes det var et sjovt teater, hvor man møder nogen sider som sagtens kunne være en selv. 5 ud af 6 stjerner.

Forestillingen var sjov og man kunne relatere til nogen af tingene. Den får 6 stjerner.

Jeg synes det var rigtig sjovt. 5 stjerner.

Den var meget underholdende. Det var sjovt at se forskellige sider af folk. 5 stjerner.

Jeg synes forestillingen var en sjov og god oplevelse.

Jeg synes forestillingen var god og sjov. Den var god fordi de virkelig tager karaktererne til sig.

Jeg synes at det var sjov og lærerigt. Man får muligheden for at møde nye mennesker. 4 ud af 6 stjerner.

Den var god, men lidt for megen snak. 4 stjerner.

Jeg synes at det var en god forestilling. Det får en til at reflektere over situationer fra forskellige perspektiver.

Det var den bedste forestilling. Jeg kunne lide alt og man blev ikke træt af at høre på jer. 6 stjerner.

Det var en meget kreativ og sjov forestilling som virkelig fik mig til at tænke over min fremtid. En ting i kunne have talt om er problemet om at man er bange for en uddannelse. Selv er jeg bange for at jeg ikke kommer til at klarer det. Og der bliver sat meget pres fra skolen om at skulle klare sig godt. 10 ud af 10 stjerner.

i var mega gode til at optræde. De budskab i havde var meget tankevækkende. 5 stjerner.

Det var rigtig godt for jeg troede det bare var snak om uddannelse og det ville blive kedeligt. Men det blev grineren og sjovt fordi vi hele tiden grinte.

Jeg synes at det var godt, fordi at man kan se hvad der kunne ske i ens liv. Og se at man kan gøre noget forskelligt efter hvad der sker. Så tak for i dag og god jul. Ps. Den var sjov. 5 stjerner

Jeg synes at teatret var rigtig godt og humoristisk. Det sætter også selv nogle tanker i gang angående uddannelse. Kan klart anbefales. 6 stjerner.

Den var rigtig sjov. 4 stjerner.

Jeg synes det var en af de bedste ting vi har lavet i skolen. Det er sjovt og man skal ikke bare sidde og se, men man får også chance for at lave noget, lære sig selv at kende, og sætte sig i deres roller. Tusind tak for oplevelsen. 6 stjerner.

Man skal se forestillingen fordi man hygger sig og får maser af sjov ud af det. Jeg synes også man lærte noget af det. Jeg synes også at det har været det bedste og sjoveste forestilling vi har set i skolen. 6 stjerner.

Det var meget interessant at se pga. at det går op for en hvad man egentlig skal være i fremtiden.

Forestillingen havde meget reelle problemer med, som publikum måske også har. Det vil måske hjælpe dem som har samme problem.

Jeg synes det var en rigtig god forestilling fordi man får et blik ind i hvordan andre mennesker har det ved at finde en videregående uddannelse. Og så får man også en ide om hvad man selv skal gøre videre i livet.

Jeg synes det var en god forestilling og skuespillerne var gode, men jeg synes at der er nogen der hænger og ikke følger med. Måske skulle man prøve at få dem med på en måde.

Det var en rigtig sjov forestilling. Det blev aldrig kedeligt. Skuespillerne var rigtig gode fordi de skulle huske så mange replikker og havde så få rekvisitter.
5 stjerner.

Jeg synes det var ret godt. Det var sjovt at man selv var med i det og også spillet vi lavede i starten. 6 stjerner.

Det der var godt var at man kan komme med sin egen holdning. Forestillingen er god da den får en masse tanker i gang. Den får en til at reflektere. Der er en masse ting man kan relatere til. 5 stjerner.

Det gode er at den ændrer ens tanker. Der er liv i forestillingen og det er fedt at man kan komme op og udtrykke sin mening med følelser.

En meget sjov forestilling. Det er en god og sjov måde at reflektere på omkring det med uddannelse. Jeg anbefaler det gerne.

Det var et rigtigt interessant teater. Jeg synes jeg lærte meget, men samtidig var det mega underholdende. Jeg synes ikke rigtig at der burde laves noget om.

Forestillingen var rigtig sjov. Man lærer mange ting på en kreativ måde. Man kommer ikke til at kede sig.

Jeg synes at skuespillerne var gode til at holde masken og jeg lagde mærke til at skuespillerne prøvede at få eleverne til at byde ind ved at fiske efter uddybende svar på et spørgsmål som blev stillet. 6 stjerner. Tip top!

Jeg synes at det var grinerene og det var virkelig sjovt at være med i det og føle sig inde i stykket. Det var også interessant. Jeg vil helt sikkert se det igen en dag. Og ps. Mark karakteren var fucking grineren. 5 stjerner.

Jeg synes det var fantastisk. Det var meget anderledes i forhold til andre forestillinger jeg har set. Der var meget energi fra skuespillerne og de gjorde et indtryk på mig. Teatret havde også dybere mening, hvilket jeg synes er smukt fordi det får mig til at reflektere over min fremtid. 10 ud af 10 point.

Det var godt. 6 stjerner.

Jeg synes at det var en god forestilling fordi at den fik fat i forskellige scenarier og det virkede som om at det hele var virkelig godt tænkt igennem.

Jeg synes det var en sjov og spændende forestilling, fordi der er mange sjove ting med og man bliver inspireret til idéer når man selv skal træffe valg. 5 stjerner.