Teater Prisme

Anmeldelser fra forumteater kursister

Kommentarer fra Prismes kursister:

“Intensiteten i læringen!! Birthe formår at arbejde på flere niveauer på samme tid, og den feedback hun giver når hun ser grupper arbejde er skarp, spot on og altid fremadrettet…
Det var megafedt! Man føler sig klædt godt på i metoderne, men oplever også i læringsrummet hvad forumteater virkelige kan, når en dygtig spil-leder har det i hænderne….det var magisk :-)”

“Endnu en gang en meget berigende og inspirerende oplevelse at være på forumteaterkursus hos Prisme. Det er spændende, entusiatisk og nærværende undervisning. Dejligt at blive udfordret og at der bliver praktiseret differentieret undervisning, som formår at holde alle til ilden. Der bliver skabt et trygt rum for læring, samtidig med indlæringskurven er stejl. Det hele foregår i et dejligt medrivende tempo.
Meget virkningsfuldt og spændende at arbejde med benspænd og de teatralske elementer. Fedt at få lov at have joker debut i et læringsrum som dette, hvor man kan få lov at komme på dybt vand i trygge hænder og få konstruktiv feedback!”

“Godt tempo. Rigtig meget læring på kort tid.”

“Den personlige udfordring – waauw! Og så må jeg lige nævne den håndfaste styring af hele seancen. Rigtig godt.”

“Tusind tak for supergode dage – det rykker!”

“ Det sjoveste og mest lærerige undervisning vores hold har haft på hele uddannelsen.”

“Et utroligt inspirerende kursus, med højt tempo og masse af input. Ledet af en ekstremt kompetent kursus holder. Niveaudifferensiering, skønt at alle fik udfordringer tilpasset sit udgangspunkt. Imponerende.”

“TAK for et fantastisk kursus!”

“ Godt gedigent undervisning af håndværket – man har sgu en helt værktøjskasse med hjem.”

“Tak for i går. Det var en herlig dag. Vi oplevede glæden ved også at lære gennem kroppen i stedet udelukkende at bruge hovedet. Det var sjovt og interessant! Og det rykkede. Flere udtrykte, at de havde fået nye indsigter i egne udviklingsområder.
Birthe var en god og behagelig facilitator med stor integritet. Jeg har allerede anbefalet hende til en anden opgave, og det kommer jeg til at gøre igen.”

“Tak for to fantastiske dage, der gav mod på mere.”

“Tusind tak for en dejlig og lærerig dag. Det var en godt selv at være på frem for at facilitetere.
Birthe er god til at fylde rummet og få folk med sig, ved at afdramatisere at vi altid skal gøre det rigtige. Også interessant hvordan hun fik skabt forståelse for at det der det der foregår inde i os – følelser og behov – som afgør om vi er autentiske.
Jeg vil bestemt anbefale Prisme til andre.”

“Dejligt at arbejde med integration af in- og output fra krop og hjerne. Jeg har egentlig meget mere brug for at inddrage og bruge min krop, end jeg sædvanligvis får/tager mulighed for i min arbejde.”

“Meget nærværende facilitator, som får deltagerne til at føle sig trygge ved at kaste sig ud i diverse øvelser. Birthe har en stærk fornemmelse for hvad der giver mening for gruppen.”

“Dagen sammen med jer var en sjov, anderledes og til tider lidt grænseoverskridende oplevelse, men absolut ikke ubehagelig. Det er ok at komme på usikker grund en gang imellem, jeg synes det er dér, jeg udvikler mig. Det var en sjov måde at arbejde med konflikthåndtering  på, og dejligt, at alle deltog aktivt.”

“Birthe har som facilitator en dybt inspirerende balance mellem tydelig styring og hundrede procent tilstedeværelse og anerkendelse. Og en fascinerende brug af egen krop og placering i rummet som aktivt og virkelig effektivt redskab. Hverken dominerende (se mig–agtig) eller for utydelig ledelse. En sjælden balance. Det var meget inspirerende at observere.”

“Facilitators  utrolige engagement og evne til at  give eksempler, når kursusdeltagerne gik i ”sort” var inspirerende at opleve.”

“Birthe er en meget nærværende facilitator, som får deltagerne til at føle sig trygge ved at kaste sig ud i diverse øvelser, og hun har en stærk fornemmelse for, hvad der giver mening for gruppen.”

“Utrolig faglig kompetent  – det gav respekt.”

“Birthe har et utroligt engagement og evne til at  give eksempler, når kursusdeltagerne går i ”sort”. Det er inspirerende at opleve.”

“ Dejlig facilitering. Rolig, selvsikker og med humor! Superskønt.”

“ Meget tydelig formidling og god fornemmelse for gruppen.”

Jeg oplevede Prismes undervisning som sjov og medrivende, og jeg fik en række konkrete ideer til øvelser, som jeg brugte efterfølgende med mine hold.”

Dejligt at arbejde med følelser og ikke kun det fagfaglige, når vi er sammen med kollegaer.”

“Godt at få nogle øvelser, der bruger noget andet end verbalt udtryk for et emne.”

 “Metoderne kan godt tænktes videre i vores undervisning i forhold til idéudvikling, sociale relationer på hold, holdkultur, holdninger til studie og fag, udfordringer på forskellige tidspunkter i studiet.”

“Jeg synes, det var anderledes og inspirerende ifht. at arbejde processuelt med de studerende, samt få idéer til nogle små øvelser, jeg evt. kan hive ud af ærmet en sen fredag eftermiddag, hvor de studerende måtte have brug for at ryste hovedet lidt.”

“God og præcis formidling af øvelserne.”

“Fornemmelse af, at Prisme havde sat sig ind i ”vores verden” og gav øvelserne ord, som vi kunne identificere os med.”

“Fornemmer, at Prisme har en meget respektfuld tilgang til arbejdet.”

“Udfordrende at arbejde på holdninger og forståelser på en ny måde, og overraskende, hvor effektfuldt det kan virke at skulle tage stilling fysisk til et udsagn.”

“Fik en positiv fornemmelse af, at der er flere niveauer at bruge øvelserne på.”

“Utrolig tillid, der opstår blandt en gruppe for hinanden ukendte mennesker.”

“Jeg kommer uden tvivl til at bruge dem. Jeg synes sådan set de kan bruges i alle sammenhænge.”

“Vurderingsøvelser er et virkelig brugbart og meget stærkt redskab til at skabe en demokratisk arena i en gruppe. Og Birthe Blåbjerg Jakobsen formår at formidle øvelserne på en måde, hvor man bliver inspireret til selv at anvende dem i sit arbejde. Jeg arbejder meget med konfliktløsning i undervisningsøjemed, og jeg er sikker på, at vurderingsøvelser vil blive en integreret del af mit fremtidige virke.”

“Tre stole-øvelsen var fantastisk at lære…. Fordi man virkelig lytter!”

“Kursusholderens nærvær, indlevelse og evne til at ”vise vejen” var positivt for mig. Ligesom den gode stemning og humoren.”

“At opleve og observere Birthes facilitering var super inspirerende, herunder brugen af vurderingsøvelser på forskellige niveauer og funktioner.”

“Jeg var rigtig glad for at opleve, hvor mange forskellige steder folk bruger eller ønsker at bruge vurderingsøvelser og andre participatoriske metoder.”

“Jeg bliver ved med at blive overrasket, forundret og glad over så mange lag, der er i øvelserne.”

“Der var både rum, plads og tryghed til at fjolle og røre ved kanterne.”

“Skønt, så konkrete og pædagogiske øvelserne var. Lette at overføre til sammenhænge, jeg selv kan bruge dem i.”

“Birthe er en meget nærværende facilitator, som får deltagerne til at føle sig trygge ved at kaste sig ud i diverse øvelser, og hun har en stærk fornemmelse for, hvad der giver mening for gruppen. Hendes undervisning kan kun anbefales.”

“Kære Prisme.

Tak for de to kursusdage, som var en spændende oplevelse.

Det var herligt at opleve den gensidige tillid, der herskede blandt alle deltagerne.

Dette skyldes nok især to ting: (1) At alle deltagerne fornemmede, at alle tager deres frivillige engagement alvorligt, og (2) vi følte os helt trygge under jeres årvågne ledelse. I er gode til at skabe troværdighed omkring det, I laver.

Det er uvant for mig at arbejde så bevidst med non-verbal kommunikation, men jeg har nok lært noget, jeg kan få gavn af i den retning.

Jeg havde forventet lidt teori som baggrund for nogle af de øvelser, vi lavede, men når jeg ser tilbage på oplevelserne de to dage, kan jeg vist godt regne ud, hvad hensigterne var med øvelserne.

Tak for at være med til et par rigtig gode dage.

Mange glade hilsner

“Kære Prisme

Det var dejligt at starte emnet konflikthåndtering op på en så kropslig måde, og som også lige kunne sætte min puls op. Jeg blev overrasket over metoden, og over at opleve, hvordan andre derved kunne sætte meget præcise ord på nogle af de situationer, jeg står i. Og jeg blev glad for, at jeg lyttede mere til min egen krop og hvad de andre bød ind med, og at alder ingen betydning havde umiddelbart.

Jeg tænker på de opgaver, jeg satte mig selv på kurset, og tænker, at de er flettet ind i min måde at være engageret på, men det er også gået op for mig, at jeg bestemt kan arbejde meget mere med at facilitere, når jeg skal arbejde med en projektidé.

Hvad jeg gerne vil have mere af……. det kan jeg faktisk ikke svare på, men gerne mere kursus med denne arbejdsform.

Begge undervisere viste stor respekt for alle tilstedeværende, en dejligt rummelig, blid, fast guidening og facilitering af alle opgaver. Jeg er bare vild med jeres måde at dele ud af jeres kunnen og eget engagement på.

Jeg har bestemt fået noget at tænke på i forhold til, om jeg kan være med til at ændre noget i en arbejdssituation, i stedet for bare at trække mig eller stemme en anden ud.