Teater Prisme

Vi bor tæt! – gratis forumteater 12/2 i KBH N

Arrangementet er en del af en række spændende møder om naboskab i Wild West NordVest KBH.
Kom hvis du tør- og lad din skudsikre vest blive derhjemme – men tag dine konflikthåndteringsbriller med i skjortelommen.

FORESTILLINGEN
Tarang gang gang gang, traaaang gang gang gang!!!!!!!!!!!!!

Der bliver råbt “Så hold da kæææææææft!” ud af vinduet på anden sal.
Lyden stopper ikke, og lidt efter møder vi Pia, der kommer ned i gården for at sige djemespilleren et par borgerlige ord.

To af stykkets karakterer mødes nede i gården, tæt på skraldestativerne.
Som to cowboys i duel står de og skyder efter hinanden. Forsvarer deres territorium med ord – delvist på to forskellige sprog.
Kort tid efter kommer en 3. karakter på banen. Det er Jørgen. Han er medlem af bestyrelsen og lægger et stort arbejde i at bevare håbet for ejendommen.
Pia har en høne at plukke med sin nabo Mouhammed….Nu Jørgen viser sig uden for sin lejlighed skynder hun sig at opdatere ham på udviklingen i nabodramaet” Tun på trappen”. Det handler om skrald, der ligger og flyder.
Jørgen opfordrer til dialog. Men Pia er overbevist om at den eneste vej frem til et bedere naboskab er større bøder og huslejestigning.
Sådan starter forumforestillingen Vi bor tæt!

STED:
Sundhedshuset
Mimersgade 41,
2200 København N

TID:
ONS 12 FEB
KL. 17.30-19.30

SPILLEDER OG INSTRUKTØR
Birthe Blåbjerg Jakobsen
SKUESPILLERE
Søren Møller Pedersen
Sanne Grangaard
Bernard Diatta

Forestillingen er sat i verden for at skabe dialog om:
Hvad er godt naboskab for den enkelte.
Hvad kan gøres for at skabe det bedste gårdmiljø sammen.

Skærmbillede 2014-01-17 kl. 15.47.03

Kommentar

af Joan J. Andersen, aktivitetsmedarbejder i Den Grønne Trekant på Nørrebro, hvor Prisme kom forbi og spillede forestillingen Vi bor tæt! for en stor gruppe beboere sommeren 2013.

“Vi havde fra starten af syntes, at emnet om Naboskab var et yderst relevant og vedkommende emne, men også sprængfarligt og konfliktfyldt. Vi havde talt meget om, hvordan man kunne tage emnet op på en konstruktiv måde, og valgte Forumteatret Prisme til at facilitere et sådant naboskabs-møde, fordi vi tidligere havde oplevet, hvordan forumteater har kunnet skabe dialog, også om svære emner.

Forumteatret Prisme overgik langt vores forventninger! Efter en uformel snak om, hvilke udfordringer vi har lige netop i vores boligområde, formåede Prisme at tegne nogle situationer op, der ramte plet.

Reaktionen fra deltagerne var umiddelbar og helt uden filter; vi oplevede, at alle indlevede sig øjeblikkeligt teaterstykket, og at størstedelen blandede sig i debatten og på scenen.

Da der først var åbnet op for dialogen, viste det sig, at der var to parter tilstede, som igennem længere tid havde haft en konflikt kørende. Prisme formåede på fornemmeste vis at få de to parter til at tale sammen, og der har efterfølgende været mægling mellem de to parter.

Efter forestillingen havde vi kagebord, hvor folk kunne snakke sammen om nogle spørgsmål, der var hængt op på vægge og borde. Det var med til at ”køle stemningen ned igen” efter to meget aktive timers deltagelse, og gjorde, at folk fik snakket sammen.

Vi har efterfølgende hørt fra deltagerne, at de var meget begejstrede, og vi kunne mærke på alle, at de havde haft alle følelser med under forestillingen.

At have Forumteatret Prisme ude har styrket beboerdemokratiet i bredeste forstand, og har forhåbentligt medført, at folk kan og tør tale mere sammen om naboskab, og indgå i konflikter på en konstruktiv og lyttende måde.

Vi vil ikke tøve med at få Prisme ud igen. De er kompetente til at håndtere selv meget konfliktfyldte emner på en god og dialogskabende måde.”

Arrangementet er finanseret af HOTSPOT ydre Nørrebro og boligselskaberne AB, Vibo og Lejerbo