Teater Prisme

Vi er

Prisme har en række scenekunstnere, undervisere, spildesignere, systemisk opstillere og musikere tilknyttet. Fællestrækket er at vi brænder for at stille spørgsmål og at åbne døre med de redskaber vi har fra kunstens verden.

Birthe Blåbjerg Jakobsen

Arbejder som instruktør, skuespiller, dramaturg, underviser og facilitator i Prisme. Har arbejdet med interaktivt teater og udviklet på forumteater som metode siden 2006. Uddannet i 2007 fra Ophelia Skuespillerskole.
Er certificeret konfliktmægler fra Center for Konfliktløsning og Teori-U innovations-konsulent fra Kunstgreb. Er desuden uddannet Systemisk Familieopstiller hos ISFO og i Systemic Constellation in Organisations på Bert Hellinger Instituttet i Holland.

Lena Bjørn

Var medstifter af det første forumteater i DK, og er med sine 20 års erfaring én af landets mest erfarne forumteater-skuespillere og spilleder. Har arbejdet som skuespiller, instruktør og dramatiker siden 1981. Uddannet ved Århus Universitet med et hovedfag i dramaturgi.
Har undervist i forumteater i bl.a. Uganda og Afghanistan.
Har de sidste 14 år arbejdet med historiefortælling som den centrale arbejdsmetode.

Youssef Wayne Hvidtfeldt

Har arbejdet med forumteater siden 2007, og arbejdet med teater som metode i forskellige former på Betty Nansens Tackforce, Opgang 2, Nørrebro Teater, Edison og C:NTACT siden 2006. Er fast ensemblespiller på Odense Teater. Har haft bærende roller i diverse film. Er uddannet på Odense skuespillerskole.

Søren Møller Pedersen

Uddannet på Commedia School 1986. Har spillet forumteater siden 1998. Har arbejdet i et utal af børneteater-, ungdomsteater- og voksenteaterforestillinger rundt om på Danmarks teatre. Bl.a. Limfjordsteatret, Corona La Balance, Det Kgl. Teater, Dr. Dante og Dansk Rakkerpak.

Johannes Eberl Smed

Komponist, Producer, Musiker og Katalysator med lyden som udtryksform. Har udgivet diverse plader fra eget studio og arbejdet med Århus Teater, Ålborg Teater, Baggårdsteatret, Københavns musikteater, Svalegangen, og DKT som komponist og musiker. Har spillet i The Artificial Limbs, for Sofia Hedia, Soffie Viemose, Nanome, TheBoyTheManThePale mv.

Nina Marie Birk

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2008. Har spillet på bla. Aarhus Teater, Teater Nordkraft, Teater Fairplay og Teatret Neo, og medvirker i TV serierne Norskov og Bedraget. Har været medvirkende og initiativtager til forskellige forestillinger støttet af Statens Kunstfond, undervist børn og unge og er en del af arbejdsfællesskabet Improvit, der arbejder med improvisation og agile processer i erhvervslivet. Medlem af skuespillerinde ensemblet De Damer.

Poul Storm

Har siden endt uddannelse i 1985 arbejdet som skuespiller i Danmark og Tyskland.
På blandt andet teatre som Svalegangen, Jomfru Ane Teatret, Teater la Balance, Nordharzer Stättebund Theater.Har spillet med i en hel del utraditionelle og form-eksperimenterende opsætninger i teatre og grupper som Zaratrustas Onkel, Tin Box, Teatret Marquez, Loop og Kassandra Produktion i Danmark, REAL i Lissabon, Brüsselprojekt og Bath Studiotheater i Berlin. Eksperimenterer med improvisation som forestillingsform.Underviser desuden børn og unge, bl.a. via filmmediet.

Maria la Cour

Uddannet fra SMKS -Skuespillerskolen i Odense. Maria laver teater, film, performance, tv, radio og speaks. Derudover underviser hun i improvisation, maskearbejde, scenefremtræden for musikere og er simuleret patient ved læge eksamnerne på OUH. Maria har medvirket i flere forestillinger bla. ”Skærmydsler” på Aalborg Teater, ” Æblegården” og ”Enron” på Odense Teater og ”En sælsom nat” på Anemone Teatret. ”Søstre på kanten” på Teatret Masken og ”Gæld” og ”Brudevals” på Teater Momentum.

Jeppe Lajer

Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole.
Har medvirket i forestillinger på Anemone Teatret og Tivolis børneteater ‘Valmuen’, og roller i tv-serier på TV3, TV Danmark, DR mm. Er rollespilsdesigner for bl.a. Midgaard Event og Vice Versa Event. Proceskonsulentopgaver for Københavns Kommune, Roskilde Kommune, APM Maersk, Novo Nordisk mfl. Optaget af interaktion, samspil og nye medier. Pt. ved at tage en master i organisationspsykologi på RUC.

Wahid Sui Mahmoud

Er uddannet fra Århus skuespillerskole. Har turneret med Tackforce og blandt andet spillet på C: NTACT, Betty Nansens, Århus Teater, Holbæk Teater og Det Kongelige Teater.
Er desuden uddannet pædagog og arbejder med kombinationen af forestillinger og efterfølgende workshops. Laver stand up og har medvirket på diverse plader fra eget produktionsselskab.

Malte Joe Frid-Nilesen

Uddannet fra Cornish College of the Arts i Seattle, WA, i 2002. Har arbejdet med teater, film i Danmark, England, USA og Tyskland lige siden. Blandt andet på Teater Grob, Bådteateret, London Coliseum, Ida Nowhere, Lyn-Lin, New City Theater og The Intiman. Arbejder også med at formidle kommunikations-, forhandlings- og præsentationsevner på the European School of Management Training i Berlin. Har desuden en can.mag i Performance Studies fra København Universitet.

Bernard Diatta

Autodidakt musiker og danser. Har arbejdet med musisk udtryk, teater og dans i 20 år. Undervist, danset og spillet i diverse grupper i Danmark og Senegal. Har arbejdet med konflikthåndtering på International Peoples College in Denmark.

Morten Klode

Uddannet fra Statens Scenekunstskole 2011. Har medvirket i flere forestillinger på diverse teatre i Danmark b.la. ”Dengang vi blev væk” for DET OLSKE ORKESTER og ”Den Gerrige” på TEATER SLOTSGÅRDEN, lavet store og små spillefilms projekter. Stifter af WOUNDED BEAST i 2011, hvor han har spillet forestillingen ”SKYGGEN” på Får302, som han modtog en talentreumert for.

Jesper Pedersen

Spildesigner, dramatiker, instruktør, underviser og desuden fast ansat som Creative Adviser hos Teater Grob. Var dramatiker /instruktør på ON/OFF på Århus Teater i 2015 og forestilligen Cook der spillede på Grob/ Teater Momentum i 2017. Instruktør på STØV der blev Reumert nomineret og blandt andet har spillet på det Kgl. Var blandt andet dramatiker på BLAM som er vinder af en Reumert til “Juryens Special Pris” og nomineret som “Best Dance Writer” til Icelandic Theatre Awards 2013. Er magister i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet 2006.

Henrik Holmen

Autodidakt scenekunster. Arbejder fast for Teater Uden Vægge, men også som skuespiller for blandt andet Teater Hund & Co. Har derudover lavet en del radiodrama, speak, Huskunstner projekter støttet af Statens Scenekunst og film og tv. Har blandt andet haft hovedrollen i den norske tv-serie Sara & Selma for TV2. Er fast kanalstemme for Comedy Central Norge.