Teater Prisme

Én til én træning

Èn til én er rollespil brugt til samtale- og kommunikationstræning.

Èn til én samtaler er situationsspil hvor deltagerne én efter én træner en vanskelig type samtale i trygge omgivelser overfor en professionel skuespiller.
Det foregår ved at deltagerne er delt op i små grupper af 5-8 personer og skiftes til at være fokusperson og reflekterende team.

Den primære grund til at bruge skuespillere til dette arbejde er, at de har træning i at skabe en situation der er så troværdig som mulig.
Derudover kan det være en god idé at bruge skuespillere frem for kollegaer til dette øverum, fordi det er vigtigt for læringen, at deltagerne kan føle sig trygge og koncentrere sig om arbejdet, og ikke skal “tage hensyn” til den anden, men derimod gerne føle frihed til at prøve sider af sig selv de måske ikke er så bekendt med endnu eller viser så meget til dagligt.

En anden fordel ved brugen af skuespillere er at de er trænet i at give feedback om brug af stemme og krop der er tilpasset den enkelte.

Et godt output af samtaletræningen, udover den individuelle læring, er desuden at erfaringensdelingen og den tillid, der opstår i rummet, gør en positiv forskel for gruppens hverdag i fremtiden.

 

Relaterede ydelser

Danmarks vildeste, sværeste, sjoveste, letteste forumteater kursus. Vil du lære forumteater håndværk – så er det her du skal slå til!
Teater Prisme har udviklet flere 'pakker' med fokus på ledelse og læring. Læs om dem her.
I Prisme har vi 10 års erfaring i at ramme både hårdt og præcist, når det gælder skræddersyede forestillinger.
Play back er forumteater, hvor skuespillerne improviserer spillet på stedet via dialog med tilskuerne.
Metoden kan bruges til at kigge på problemer, mønstre eller vaner i dit liv, som du vil ændre på eller forstå på et nyt niveau.
Gennem én til én rollespil over for en professionel skuespiller, får deltagerne mulighed for at træne en bestemt type samtale i trygge omgivelser.