Én til én træning

Èn til én er rollespil brugt til samtale- og kommunikationstræning.

Èn til én samtaler er situationsspil hvor deltagerne én efter én træner en vanskelig type samtale i trygge omgivelser overfor en professionel skuespiller.
Det foregår ved at deltagerne er delt op i små grupper af 5-8 personer og skiftes til at være fokusperson og reflekterende team.

Den primære grund til at bruge skuespillere til dette arbejde er, at de har træning i at skabe en situation der er så troværdig som mulig.
Derudover kan det være en god idé at bruge skuespillere frem for kollegaer til dette øverum, fordi det er vigtigt for læringen, at deltagerne kan føle sig trygge og koncentrere sig om arbejdet, og ikke skal “tage hensyn” til den anden, men derimod gerne føle frihed til at prøve sider af sig selv de måske ikke er så bekendt med endnu eller viser så meget til dagligt.

En anden fordel ved brugen af skuespillere er at de er trænet i at give feedback om brug af stemme og krop der er tilpasset den enkelte.

Et godt output af samtaletræningen, udover den individuelle læring, er desuden at erfaringensdelingen og den tillid, der opstår i rummet, gør en positiv forskel for gruppens hverdag i fremtiden.

 

Relaterede ydelser

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin