Huskunstner

Når børn og unge prøver scenekunsten på egen krop. Og der er tid til fordybelse.

Et huskunstnerprojekt er et længere forløb på en skole eller på en kulturinstitution.

Huskunstnerordningen har til formål at fremme børn og unges møde med professionel kunst i dagligdagen ved, at skoler og andre institutioner i en periode kan få tilknyttet professionelle kunstnere inden for et eller flere kunstområder under Statens Kunstfond.

Meningen med ordningen er, at børn og unge i alderen 0 til 19 år får indblik i og erfaring med kunstneriske processer gennem et møde med en professionel, aktiv kunstner. I særlige tilfælde kan udvalget vælge at støtte forløb, hvor en mindre del af de deltagende unge er over 19 år.

Læs mere om støtteordningen her. 

Eksempel på seneste Huskunstnerprojekt

Walk The Line – unge arbejder kunstnerisk med at vælge retning i livet.

I mødet med teatrets vanlige kombination af brutalitet og sensitivitet, og dramaet sat på spidsen, møder de unge sig selv – men måske endnu mere vigtigt – også hinanden. At gå på opdagelse i “ Hvad kan jeg blive?” landskabet via et interaktivt teaterrum, sættes tvivlen i stævne og giver speedtræning i at lytte til sig selv. Formsætningen og det sceniske felt skaber et spejl, der inspirerer og provokerer til at reflektere højt over et emne der for mange ellers foregår som indre dialog. Imaginationsmusklen kommer i omdrejninger. Her skabes, formes og leves worse case scenarier momentalt så de er til at føle på, og drømmerier om at turde “walk the line “ og gå sine egne veje, kan komme frem i lyset.

Sammen med instruktør Birthe Blåbjerg Jakobsen der er leder i Forumteatret Prisme søgte Skovbo Efterskoles teaterunderviser og dramaturg Anja Ohlsen om midler til projektet, og teaterproduktionen blev således støttet af Statens kunstråd.

Huskunstner