Teater Prisme

Script constellation

Script Constellation er en slags tidsmaskine som kan forkorte erkendelses-processer for den skabende kunstner og derved speede de kreative processer op!

Et tilbud til alle der arbejder med dramaturgiske landskaber indenfor scenekunst, film, TV, litteratur eller spildesign. Hvad enten du er dramatiker, spildesigner, instruktør, skuespiller (med egen produktion ), film eller TV-manusudvikler eller forfatter.

Arkitekter har SketchUp og 3D-printere – men hvad bruger kunstnere der arbejder med konstruktioner af menneskelige dynamikker som visualiseringsværktøj i skabelsesprocessen?
Nej vel, det værktøj mangler ligesom…!
Men nu kommer Script Constellation til Danmark.

Script Constellation kan bruges til at få overblik i en kunstnerisk skabelsesproces. Undervejs i projektet, eller når det stadig er på idéniveau, eller helt i den spæde start når du skal i gang med ansøgninger.

En opstilling tager normalt 60-90 min og kan opfattes som et levende billede der kan fremkalde scenarier eller linjer der ellers endnu ikke er modnede i bevidstheden hos den der er i gang med at skabe et værk. En opstilling er en slags tidsmaskine som kan forkorte erkendelses-processer for den skabende kunstner og derved speede de kreative processer op!

Du får indsigt på flere planer

Der er altid mindst 3 niveauer i en Systemisk Opstilling som kan hjælpe dig med at få indsigt i dit materiale.

1. Materialet.

 • Det dramaturgiske landskab i den konkrete case.
 • Hvad er dit hovedtema? Hvad er dets funktion?
 • Hvordan får du placeret undertemaerne i dramaturgien?
 • Karakterer, deres historie, dialoger mm
 • Hvad skal der mere fokus på?
 • Er der elementer du mangler?
 • Hvordan skal balancen være mellem lys og mørke, og på forskellige sanselige planer?
 • Er der ingredienser som tempo, humor, setting, scenografi eller lyd som er særlig vigtige for at det dramaturgiske landskab spiller max ? gunstige overlevelsesbetingelser?

2. Dig og materialet.

Dit forhold til materialet

 • På hvilken måde er materialet evt. flettet ind i egne livstemaer/ dramaturgien i dit eget liv?
 • På hvilken måde er denne fortælling/forestilling/produktion vigtig for dig eller/og verden?
 • Hvem/hvad skal du opgradere i dit arbejde i forhold til fremme din skabelsesproces?

3. Modtagere.

Publikum/fonde/ samarbejdspartnere/ distributører.

 • Hvem er dine modtagergrupper?
 • Hvilke karakterer eller temaer er vigtige for produktets fremtidige modtagere?
 • Hvem er befordrende og gode co-producere eller samarbejdspartnere for dig?
 • Er der nogen du i særlig skal samarbejde med for at projektet er levedygtigt

I en Script Constellation hos os, har du mulighed for at se på de forskellige niveauer alt efter ønske.

Lidt om hvad der foregår

Vi kan hjælpe dig med at skabe en 3-dimensionel kortlægning af det dramaturgiske felt du arbejder på at skabe. Det du vil få er en screening af dine fiktive karakterer eller temaer der figurerer i dit univers/manus.

Det foregår ved hjælp af et kort interview og en der påfølgende opstilling på gulv, ved hjælp af levende repræsentanter ( de andre workshopdeltagere ) der kan udtrykke intuitiv information der enten er mere eller mindre ubevidst for dig.

Hvem står for det

Vi er 2 systemiske opstillere der arbejder på samme tid i rummet.
Vi har arbejdet med systemisk opstilling i 3 år.

Casper Høyberg er uddannet Filmfotograf på Filmskolens Fotolinje i 1993. Er Partner i Copenhagen Film Company, hvor han til dagligt fungerer som producent og udøvende instruktør og filmfotograf. Har mere end 20 års erfaring med skabende relationelle processer indenfor film og TV. Er uddannet i Systemisk Familie Opstilling på ISFO.dk i København.

Birthe Blåbjerg Jakobsen er uddannet skuespiller fra Ophelia Skuespillerskole 2007. Er kunstnerisk leder af Teater Prisme på 10. år. Fungerer her som instruktør, dramaturg og spilleder. Er uddannet i Systemisk Familie Opstilling på ISFO.dk i København og har derudover Systemic Constellations in Organisations på Bert Hellinger Instituttet i Holland.

Det er allerede i gang i resten af Europa

Rundt om i Europa er Script Constellation lige begyndt at ved at finde vej ind på institutioner og forbund der arbejder med scenekunst og film og Tv-produktion.
Det er endnu ikke udviklet i Danmark.

Vi oplever at Script Constellation har nogle helt fantastiske egenskaber, og vil gerne viderebringe det til Danmark. Vores fornemmelse er at det er utroligt befordrende at se kernen af en historie og andre vigtige spørgsmål opsat på gulvet, fordi det skaber både indblik og overblik på samme tid.

Samtidig har vi erfaret, at opstillingen på gulvet kan simplificere den ellers komplicerede storyline i en ruf og give indsigter på blinde vinkler i processen.

Ring for at høre nærmere.

Relaterede ydelser

Metoden kan bruges til at kigge på problemer, mønstre eller vaner i dit liv, som du vil ændre på eller forstå på et nyt niveau.